• You are here:
  • Home »

Puhelinmyynnin Esto – Näin hankit helposti telemarkkinointikiellon!

telemarkkinointikielto

Mielikuvani puhelinmyyjästä

Joillekkin ihmisille soitetaan enemmän myyntipuheluita kuin toisille, mutta jokainen on varmasti sitä mieltä että yksikin on usein liikaa. Yksi ärsyke puhelinmarkkinoinnissa verrattuna esimerkiksi lehtimainoksiin on se, että se vie niin paljon huomiota kun puhelin soi ja siihen vastaa. Sitten joutuu lyömään luuria korvaan tai kohteliaasti yrittää päästä eroon tiukasti asiaan menevästä myyjästä, joka ei tunnu antavaan suun vuoroa kieltäytyä tarjonnasta kuin vasta monen hetken päästä.

Itselläni paloi pinna näihin muutama kuukausi sitten, jolloin aloin selvittää että miten näistä pääsisi eroon. Moni tietää että telemarkkinointikielto on mahdollista saada, mutta harvempi tietää oikein tarkasti, miten ihmeessä sellaisen oikein saa asetettua. Tämän artikkelin tarkoitus on selvittää sinulle, kuinka saat lopetettua markkinointipuhelut kokonaan mahdollisimman helposti.​

Mikä on telemarkkinointikielto

Telemarkkinointikielto on hienompi ja virallisempi termi asialle, jossa ihmiset yrittävät estää puhelinmyynnin tarkoituksessa heille tehdyt soitot.

Suomen henkilötietolaki antaa ihmisille oikeuden kieltää henkilötietonsa käyttämisen suoramarkkinointiin, joka siis sisältää myös puhelimitse tehtävän markkinoinnin. Iso heikkous tässä on kuitenkin se, että tämä kielto on yrityskohtainen, eli vaikka kiellät jotain yritystä soittamasta sinulle markkinointipuheluja, voivat toiset sitä kuitenkin jatkaa.

Voit helposti kieltää yritystä soittamasta sinulle uudelleen sanomalla myyntipuhelun aikana että haluat kieltää heitä soittamasta sinulle jatkossa. Puhelinmyyjän on lain mukaan merkittävä yrityksen tietokantaan kieltosi, ja tämä toimii yleensä todella hyvin. Ongelmana vaan on kuitenkin juuri tuo, että usein näitä soittoja tulee monista eri yrityksistä, jonka takia kielto yhteen tai pariinkaan ei välttämättä kauheasti vähennä soittojen määrään.​

Kuinka estää puhelinmyynti

puhelinmyynnin esto

Iso osa yrityksistä ostaa henkilötietoja joko Väestörekisteristä tai Ajoneuvorekisterikeskuksesta. Tämän takia viisasta onkin ehdottomasti kieltää heti näitä tahoja luovuttamasta henkilötietojasi eteenpäin. Tämä onnistuu maistraatin kautta, jossa voit lähettää lomakkeen jossa kiellät yhteystietojesi välittämisen eteenpäin.

Suomen asiakasmarkkinointiliitto ry tarjoaa myös mahdollisuutta kieltää puhelinmyynti kaikilta heidän jäseniltään soittamalla heidän numeroonsa. Puhelu maksaa 0,39 € / minuutti + pvm, ja on sitten voimassa 3 vuoden ajan.​

Hyvä on kuitenkin huomata, että tämä kielto ei astu voimaan heti, ja alkaa vaikuttaa vasta kunnolla kun yritykset päivittävät kieltolistaansa uudelleen. Lisäksi kielto estää vain liiton jäseniä soittamasta, ja sen ulkopuoliset tahot voivat yhä soitella jatkossakin aivan vapaasti.​

Toinen iso ongelma on myös se, että vaikka tekisit nämä vaiheet, voivat yritykset saada tietosi muita kautta. Esimerkiksi lehtiä tilatessa usein antaa vahingossa suostumuksen antaa omia yhteystietoja eteenpäin, ja tätä voi tapahtua monia muitakin kautta.​ Tämän takia pitääkin olla tarkkana sopiessaan sopimuksia ja ostaessaan palveluja, ettei anna lupaa välittää omaa puhelinumeroaan eteenpäin.

Helpoin keino estää ärsyttävät myyntipuhelut

Jos katselee noita vaiheita mitä oikein pitäisi tehdä saadakseen myyntipuhelut loppumaan, niin ei ole mikään ihme miksi moni jättää asian sitten kesken. Jotta saisi tehokkaasti estettyä markkinoinnin puhelimitse, pitäisi mennä maistraattiin, täytellä lomakkeita ja soitella jopa maksullisiin numeroihin. 

Onneksi on kuitenkin olemassa yksi helpompikin keino, nimittäin ​Suomen telemarkkinointiliiton jäseneksi liittyminen. Se maksaa 6 euroa vuodessa, ja jäseneksi pääset ihan helposti lähettämällä tekstarin sivuilla löytyvään numeroon.

Tämä palvelu estää sinulle puheluiden tulemista, ja voi tehdä samalla myös Väestörekisterin ja Ajoneuvorekisterikeskuksen tietojen välittämisestä paljon helpompaa ja nopeampaa.

Lisäksi jos joku kuitenkin sinulle soittaa, voit ilmoittaa heidät liitolle joka ottaa tähän myyjään yhteyttä ja soittelun jatkuessa voi auttaa sinua jopa valittamaan asiasta oikeuteen! Yleensä pelkkä pelote liiton jäsenyydestä on kuitenkin tehokkas tapa pitää puhelinmyyjät loitolla.

Tämä on ehdottomasti helpoin ja kätevin tapa nopeasti estää puhelinmyyntiä. Aivan 100 % suojaa palvelu ei voi luvata, mutta estää melkein kaiken myynnin puhelimen kautta, ja jos joku soittaakin, niin se jää lähes varmasti viimeiseksi kerraksi.​

6 euron vuosihintaan nähden palvelun tuoma rauha varsinkin joskus niin agressiivisilta puhelinmyyjiltä on ehdottomasti noiden pennosten väärti!​ Ja tämän verran voit säästää suoraan vaikka vertailuttamalla parhaat puhelinliittymät ja niiden tarjoukset sivuiltamme 😀