• You are here:
  • Home »

Elisa Saunalahti Puhelinliittymät – Liittymätarjoukset ja Vertailu

saunalahti puhelinliittymät

Saunalahdella oli varsinkin alkuaikoina pienoinen maine halpana puhelinliittymänä, johon ei kuitenkaan aina kuulunut sitten kovin paljon etuja tai palveluja. Nykyään se on Elisan omistama, ja on kokenut melkoisen muodonmuutoksen vanhasta tarjonnastaan. Nykyään Saunalahdelta löytyykin liittymiä niin edullisesta ja rajoitetusta aina kovempaankin käyttöön ja kaikilla herkuilla.

Saunalahden liittymien kuukausihinnat alkavat 4,90 eurosta, ja nousevat aina 39,90 kun palvelut ja varsinkin netin nopeus kasvaa. Se mikä näistä puhelinliittymistä on sitten sinulle paras tai halvin riippuu erityisesti siitä, miten käytät puhelintasi. Tämän takia olemmekin keränneet suosituksia Saunalahden liittymistä eri käyttötarkoituksiin alla.

Paras liittymä nopealla 4G netillä ja rajattomalla puheajalla

Saunalahden premiumliittymä joka on suunnattu kovasti puhelinta käyttäville ja suuria nettinopeuksia tarvitseville kulkee nimellä Saunalahti Huoleton 4G Premium+. Siitä löytyy:

  • Elisan 4G verkko, jonka ansiosta netin nopeus voi olla 300 Mbit/s eli todella nopea 
  • Rajaton määrä dataa, joten nettiä voi käyttää niin paljon kuin haluaa ilman huolta.
  • Rajaton puheaika, ja rajaton määrä tekstiviestejä mahdollistavat myös kontaktien pitämisen vaikka satoihin kavereihin ilman lisäkuluja.
  • EU-roamingin, jonka ansiosta voit käyttää rajattomasti dataa ilman kustannuksia Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa. EU ja ETA -maissa taas ilman lisäkuluja voit käyttää 15gb kuukaudessa.

Tämän hetkisen Saunalahti Huoleton 4G Premium+ liittymätarjouksen näet tästä:

Monelle voi kuitenkin riittää hyvin myös Saunalahti Huoleton 4G Premium (ilman plussaa). Erona edelliseen on lähinnä netin hitaampi maksiminopeus (200 Mbits/s) ja vain 10 gb käytössä per kuukausi EU ja ETA-maissa.

Netin nopeus on kuitenkin riittävä tälläkin tasolla lähes kaikkeen käyttöön, ja datakatto ulkomailla ei ole niin iso ongelma monille. Korvaukseninä näistä "menetyksistä" säästät sitten kuukausittain hinnasta 10 euroa.​

Tämän hetkisen Saunalahti Huoleton 4G Premium liittymätarjouksen näet tästä:

3 € halvemmalla voit hankkia myös Saunalahti Huoleton 4G liittymän, jossa on kuitenkin niin paljon hitaampi netti ja ei ilmaista käyttöä ulkomailla, että se ei mielestämme ole 3 euron säästön värtti.

Paras liittymä nopealla netillä ja ilman puheaikaa

liittymävertailu

Monia kiinnostaa nykyään kännykkänettien nopeus, vaikka puhelimeen ei ehkä tulisi niin paljon puhuttua tai tekstailtua perinteisten tekstiviestien avulla.

Valitettavasti mikäli tahdot yli 100 Mbits/s teoreettisia nopeuksia, joudut hankkimaan jonkun yllämainituista 4G liittymistä, joissa on myös rajaton puheaika joka myös täten nostaa niiden kustannuksia.​

Saunalahdella on tarjolla myös Saunalahti Tarkka 4G liittymä, jossa puheaikaa tai rajattomia tekstareita ei ole. Sen nettinopeus on rajattu kuitenkin 50 Mbits/s, joka riittää kyllä esim. Netflixin katseluun ja suureen osaan tavallisesta käytöstä, mutta ei ehkä riitä aivan kaikille kovimmista käyttäjistä.​

Tässä liittymässä​

  • Puheluista maksat 0,069 € / minuutti
  • Tekstareista 0,069 € / kpl
  • Netti on rajaton Suomessa

Koska tämän liittymän hinta on niin lähellä Saunalahti Huoleton Premiumia, kannattaa harkita jos se olisi kuitenkin parempi. Ero jää todella pieneksi jos puhut kuukaudessa edes noin 100 minuuttia, tai lähetät noin 100 tekstiviestiä. Tämän takia monilel suosittelenkin ottamaan suoraan tuo hieman parempi liittymä, jonka kanssa ei sitten tarvitse laskea minuutteja tai tekstareita. Käytössö hintaero jää monille hyvin pieneksi, vaikka puhuisikin aika vähän.

Paras edullinen matkapuhelinliittymä

Saunalahdella on tarjolla myös kaksi edullista matkapuhelinliittymää, joiden erona on se, että toisessa on netti ja toisessa ei.

Saunalahti Tarkka 1M tarjoaa netin, jonka nopeus on kuitenkin vain 1Mbit/s ja soveltuu täten lähinnä nettisivujen selailuun ja voi siinäkin olla välillä turhauttavan hidas.

Saunalahti Tarkka Puhe -liittymässä taas nettiä ei ole, eikä oikein mitään muutakaan ylimääräistä. Siinä maksat yllälistatut hinnat puheluista ja tekstareista, mutta vastapainoja kiinteä kuukausimaksu on hyvin alhainen, tällä hetkellä alle 5 euroa kuussa.​

Näitä liittymiä voi suositella lähinnä heille, jotka tarvitset ehkä nettiä joskus netin selailuun, karttatietojen tai aikataulujen katseluun ja pieneen käyttöön, ja jotka eivät puhu tai soittele paljon puhelimella. Ja ilman nettiä tarjolla oleva edullinen liittymä on aika harvojen käytössä nykyään, sillä mahdollisuus pieneenkin käyttöön kännykällä on nykyään niin arvokas. Mikäli et kuitenkaan nettiä tarvitse, voi tämä edullisin liittymä olla sinulla ihan sopiva jos tahdot säästää rahaa.

Mikä on Saunalahden paras liiittymätarjous?

Saunalahti tarjoaa siis 6 erilaista matkapuhelinliittymää, mutta osa näistä on mielestämme selvästi parempia tarjouksina kuin toiset. 

Suurella osalle nettiä selaavia ja rajatonta puheaikaa haluaville paras liittymä on Saunalahti Huoleton 4G Premium, joka irtoaa nykyään 2018 noin 30 euron kuukausihintaan. Siinä on kaikki tarvittava, todella nopea 4G liittymä ja minuuteista ja tekstareista ei tarvitse pitää kirjaa.

Toisaalta edullisemmasta päästä tarjolla oleva Saunalahti Tarkka 1M -liittymä​ sopii vähän puhujille, tekstaajille tai nettiä käyttäville. Mielestämme netti on nykyään kännykässä kyllä hyvä olla, ja hidaskin netti voi monesti olla hyvä apu kun jotain pitää selvittää liikkessä. Hintaa tälle liittymälle tulee noin 10 € kuussa, plus tietenkin hinnat puheluista ja tekstareista. Esimerkkinä 100 minuuttia puheluita tai 100 tekstaria tulee maksamaan 6,90 €

Suurimmalle osalle puhelinliittymää hakevista suosittelemmekin valitsemaan jomman kumman näistä kahdesta. Jos kuitenkin käyttötapasi eroavat tavallisesta, kannattaa myös näitä muita liittymiä harkita. Jos haluat maksimaalista nettinopeutta tai et tarvitse nettiä ollenkaan, voivat nämä muut vaihtoehdot olla sinulla parhaita.

Tässä lopuksi vielä listaus kaikista näistä liittymistä vertailua helpottaaksesi.​